Belföld

Majdnem halálra vertek egy férfit a telefonjáért, 14 évre fegyházba küldte őket a bíróság

A Fővárosi Törvényszék nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt első fokon 14-14 évi fegyházbüntetésre ítélt két férfit, akik majdnem halálra vertek egy ittas embert a telefonjáért – tudatta a törvényszék szerdán az MTI-vel.

A közlés szerint a támadók tavaly május 31-ről június 1-jére virradó éjjel Budapesten az Astoria közelében az egyik buszmegállóban kéregettek, majd az utcán céltalanul sétáló, ittas sértetthez lépve inzultálták; egy társasház lépcsőházában a két támadó el akarta venni a sértett mobiltelefonjait, de amikor nem engedelmeskedett, megverték. Akkor is bántalmazták, amikor a földre került, addig ütötték, amíg elvesztette az eszméletét. Ezután elvették a mobiltelefonjait, majd abban a hiszemben, hogy meghalt, elindultak, hogy eladják a zsákmányt.

A megvert és kirabolt férfi életét az mentette meg, hogy a társasház egyik lakója időben mentőt hívott – olvasható a közleményben.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a telefonok előkerültek, súlyosító körülményként pedig az elkövetők ittas állapotát, továbbá büntetett előéletüket, valamint azt, hogy tettüket felfüggesztett szabadságvesztés, illetve folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követték el.

Az elsőfokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlottak és védőik fellebbeztek – írták. A bíróság a másodfokú ítélet kihirdetéséig az egyik támadót letartóztatásban tartja, míg társa egy korábbi ügy miatt jogerős szabadságvesztés büntetését tölti – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik