Belföld

Bakondi György erőszakos migránsokra figyelmeztet

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György arról beszélt a közmédia stúdiójában, hogy az erőszakos migránsok súlyos fenyegetést jelentenek hazánkra nézve.

Bakondi egyébként annak apropóján nyilatkozott, hogy hétfőn, magukat irakinak valló embercsempészek Budapest közelében autósüldözés után tüzet nyitottak a velük szemben intézkedő rendőrökre, és végül a Terrorelhárítási Központ bevetésével fogták el őket. Bakondi azt mondta, idén már 244 ezer határsértőt fogtak el a hatóságok, miközben az elmúlt év hasonló időszakában 105 ezret, vagyis „fokozódik a migrációs nyomás”.

Ezért a kormány a határvadászok bevetésével erősíti a határvédelmet, illetve vasbeton szerelésénél használt elemeket épít a kerítésbe, amelynek tetejére úgynevezett hattyúnyakat építenek, megakadályozandó a létrák használatát.

Elmondta, az emberek csempészését egy afganisztáni, illetve törökországi központú bűnözői hálózat irányítja. Ez ellen a hálózat ellen csak úgy lehet hatékonyan fellépni, ha a rendvédelmi szervek együttműködnek a titkosszolgálatokkal. A főtanácsadó szerint ebben a helyzetben az Európai Uniónak további erőfeszítéseket kellene tenni az EU külső határainak védelme érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik