Belföld

Pankotai Lili jövő hétfőtől iskolát vált

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Elhagyja a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumát.

Pankotai Lili, az október 23-i tüntetés egyik szónoka, elmegy a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumból. A Telexnek azt írta, a hír igaz, de a körülményekről, részletekről nem akar nyilatkozni, míg jövő hétfőtől létre nem jön a jogviszonya új iskolájával. Pankotai Lilitől beszéde után elhatárolódott gimnáziuma igazgatója, mert az általa írt slam szövegében trágár szavakat is használt. A diákot ezért sokan támadták, de nagyon sokan kiálltak mellette.

A portál most kereste Nyisztor Zsolt igazgatót, hogy megtudja, kinek a döntése volt az iskolaváltás, mit szól hozzá az intézmény, de még nem kapott választ.

Pankotai Lili korábban a Telexnek azt mondta: szerinte éppen az elfogadás a legalapvetőbb minden vallásban, és ő másképp gondolkodik, de megérti tanárai döntését és nem bánta meg, hogy elmondta beszédét, csak felvállalta a véleményét, ha kirúgnák az iskolából, akkor sem csinálna másképp semmit. Korábban a Szabad Pécs írt arról, hogy az iskolaváltás, közös megegyezéssel, már Pankotai Lili beszédének elmondása után is szóba került, a család számba vette a lehetőségeket, melyik pécsi gimnázium venné át az érettségi előtt álló diákot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik