Belföld

Spórolás miatt bezárt a városháza, és elköltözött az önkormányzat Kazincbarcikán

Ma már senki nem dolgozott a kazincbarcikai városházán, pár napja elköltözött ugyanis a hivatal – kezdi riportját az RTL Híradó.

A borsodi önkormányzat ugyanis még a múlt héten döntött arról, hogy az önkormányzatnak és hozzájuk tartozó cégcsoportnak is mennie kell.

Az ok a 18-szorosára emelkedett rezsiár.

Szitka Péter polgármester elmondta az RTL Híradónak, hogy „az önkormányzatnak a városban vannak olyan ingatlanjai, amelyek a lakossági áras távhőbe tartoznak. Az jóval kedvezményesebb adott esetben nekünk is.”

Emiatt most már különböző épületben vannak az egyes ügyosztályok szétszórva szerte a városban. A költözéssel 10-15 százalékot spórolnak, de ez nem lesz elég, ugyanis Szitka szerint kormányzati segítség nélkül csak idő kérdése, hogy egy-egy önkormányzat mikor megy csődbe.

A polgármester szerint április közepén jöhet szóba, hogy az eredeti épületeket újra használni kezdjék. Az RTL kereste a Miniszterelnökséget, ahol korábban egyedi egyeztetést ígértek az önkormányzatokkal a rezsiválság megoldására. Azt írták, a tárgyalások jelenleg is zajlanak, azok lezárását követően tájékoztatják majd a nyilvánosságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik