Belföld

Elütöttek egy tízéves kisfiút Győrzámolyon, amikor át akart tekerni a zebrán

police.hu
police.hu

Elütöttek egy tízéves kisfiút Győrzámolyon, amikor át akart tekerni a biciklijével egy zebrán, a feltorlódott autók között. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a győri nő Győrladamér irányába közlekedett a kocsijával a Rákóczi úton, amikor a feltorlódott kocsisorban egy kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érve – vélhetően figyelmetlenség okán – későn vette észre a zebrán kerékpárral áthajtó gyereket, és elütötte.

A kisfiú megsérült a balesetben, ezért kórházba vitték a mentők. A Győri Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit, és arra kérik a közlekedőket, fogadják meg az alábbi tanácsaikat:

  • A járművezetők a belátható útszakasznak megfelelően válasszák meg a sebességüket, fontos, hogy szükség esetén meg tudjanak állni!
  • A gépjárművek tompított fényszórói 35-45 méter távolságban világítják meg az útfelület egy részét, azonban figyelni kell arra, hogy ez a távolság az esős, ködös, párás időben jelentősen lecsökkenhet.
  • A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy „lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata kötelező!” A láthatósági – fényvisszaverő – eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül-belül, sötétben, és jó látási viszonyok között egyaránt.
  • Lakott területen kívül a gyalogosoknak kötelező a forgalommal szemben közlekedni, mert így jobban látják a szemből érkező forgalmat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik