Belföld

Orbán Viktorról és a honvédséghez való csatlakozásról kérdezték egy székesfehérvári gimnázium diákjait egy kérdőívben

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Online kérdőívet kellett kitölteniük egy székesfehérvári középiskola diákjainak, melyben többek között arra kellett válaszolniuk, mennyire kedvező vagy kedvezőtlen a véleményük a NATO-ról, a Magyar Honvédségről, vagy éppen Orbán Viktorról – értesült a Népszava.

A portálhoz eljuttatott kérdőívben arra is rákérdeztek a középiskolásoknál, dolgozik-e valamelyik családtagjuk a médiánál, vagy van-e olyan rokonuk, aki tagja valamilyen politikai pártnak. A diákoknak arra is válaszolnia kellett, hogy

  • mennyire büszkék magyarságukra,
  • mennyire tartják fontosnak, hogy Magyarországnak erős hadserege legyen,
  • továbbá, hogy megfontolnák-e a csatlakozását a honvédséghez.

A Népszava a Honvédelmi Minisztériumnál és a Belügyminisztériumnál is érdeklődött arról, ki rendelte meg a felmérést és pontosan mi a célja, ugyanis az nem derült ki, ahogy az sem, mennyi iskolát vontak be a kutatásba.

A belügy közölte, hogy nem tud a kérdőívről,

a Székesfehérvári Tankerületi Központ tankerület azonban elárulta, hogy az általa fenntartott intézmények közül egy gimnáziumban 20 tanuló töltötte ki önkéntesen, anonim módon az online kérdőívet egy honvédelmi ismeretekkel kapcsolatos kutatáshoz, de a felmérésről a tankerület előzetesen nem értesült, arról az iskola vezetője saját hatáskörben döntött.

Az érintett intézmény igazgatójától sikerült megtudni, hogy a kutatás célja a fiatalok honvédelmi ismereteinek vizsgálata volt, de hogy ki rendelte meg a felmérést és kik fogják kiértékelni a válaszokat, nem volt hajlandó elárulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik