Belföld

Hálapénzt akart adni a műtétje után egy veszprémi beteg, de csúnyán ráfizetett

police.hu
police.hu

Nagyon ráfázott az az 52 éves férfi, aki hálapénzt akart adni az orvosnak és az asszisztensnek a veszprémi kórházban. Vesztegetés miatt állíthatják ugyanis bíróság elé hamarosan.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint június 7-én késő este kaptak bejelentést arról, hogy a Csolnoky Ferenc Kórházban egy beteg a kezelését követően hálapénzt akart átadni az őt ellátó orvosnak és ápolónőnek.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya rendelt el nyomozást vesztegetés vétség elkövetésének gyanúja miatt. Az eljárás során megállapították, hogy egy 52 éves férfi a baleseti ambulancián jelentkezett orvosi ellátásra kézsérüléssel, amely miatt az ügyeletes orvos és az ápolónő az e célra kialakított műtő helyiségbe kísérték a szigetszentmiklósi lakost.

A kezelést követően – miután az orvos távozott a műtőből – az asszisztens tudta és beleegyezése nélkül az egészségügyi szolgáltatás hálája jeléül a középkorú férfi 1500 forintot hagyott a helyiségben, az asztalon elhelyezett műtéti jegyzőkönyvön.

Ezután a szigetszentmiklósi férfi visszament az ügyeletes orvosi szoba előtti váróba, ahol az őt ellátó doktor részére is megpróbált átadni ötezer forintot azzal a céllal, hogy az orvost jogtalan előnyhöz juttassa. A doktor határozottan elutasította a felajánlást és értesítette a hatóságot. Az ápolónő a pénzt csak azután észlelte, mikor a beteg már távozott a kórházból. A rendőrség lezárta a vesztegetés vétség elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik