Belföld

Komoly közleményt adott ki a Kétfarkú Kutya Párt

981 905 624 forint értékben nyert közbeszerzést 2014 és 2022 között Pék Attila ajkai MSZP-s önkormányzati képviselő családi cége, a Baumidex Kft. az MSZP-s vezetésű ajkai önkormányzatnál.

Erről adott ki közleményt csütörtökön a Kétfarkú Kutya Párt. A párt szerint az MSZP-s képviselő majdnem minden évben nyer „önkormányzati melókat”, amit egy külön Excel-táblával is bizonyítottak.

A Baumidex 2014 és 2021 közti nagyjából hárommilliárdos árbevételének negyede annak az önkormányzatnak a közbeszerzéseiből érkezett, ahol ő maga képviselő. A némiképp hiányos közzétételi listák szerint a Baumidex az elmúlt 15 évből 12-ben nyert megrendeléseket az önkormányzattól vagy annak valamelyik cégétől.

„Első tippre mindez törvényes, mert Pék Attila legfeljebb csak azt szokta minden év februárjában megszavazni a költségvetés részeként, hogy majd lesznek ilyen önkormányzati beruházások, amiket ő majd megnyer. Ám Attila nem felelős mindezért, hiszen, mikor ezt teszi, neki szándéka kellene, hogy mutatkozzon rá, hogy megnyeri majd ezeket a közbeszerzéseket. De ilyenje nem lehet, hiszen ezeken a közbeszerzéseken nem indulhat bárki, csak akiket meghívnak, így bele se gondolhat, hogy később esetleg nyerés történne, hiszen nem tudhatja, hogy az ő cégét meghívják-e. Aztán mégis úgy alakul, hogy őt is meghívják és övé a legjobb ajánlat, jöhet a sokmilliós meló”

– írta a párt, hozzátéve, hogy minderre az a 300 millió forint alatti építési beruházásoknál alkalmazható közbeszerzési eljárások ad lehetőséget, amit nemcsak a fideszes, hanem az ellenzéki vezetésű önkormányzatok is előszeretettel használnak. Ezekre a közbeszerzésekre jelenleg elég 5 céget meghívni, de az már nem elvárás, hogy a meghívottak ajánlatot is tegyenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik