Belföld

Elzárják a meleg vizet decembertől a siófoki iskolákban

Getty Images
Getty Images

December 1-től az önkormányzat feladata a melegvíz biztosítása az iskolai konyhákon – tájékoztatta a tankerület Lengyel Róbert siófoki polgármestert.

A tankerület ezzel együtt arra kérte a távhőszolgáltatót, hogy állítsa le az intézményekben a melegvíz-szolgáltatást, olvasható a város hivatalos honlapján.

A polgármester a Facebook-oldalán közzétette a tankerületi központ gazdasági vezetője által írt, nevére címzett levelet, melyben a következő állt:

„Tisztelt Polgármester Úr! Ezúton kívánjuk tájékoztatni, hogy a jelen gazdasági helyzetre való tekintettel 2022. december 1. napjától nem tudjuk biztosítani melegvíz ellátását a siófoki köznevelési intézményekben a konyhák részére. Továbbiakban az önkormányzat feladata a melegvíz ellátás biztosítása. Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!

Lengyel Róbert már a stílust is kifogásolta, és jelezte, nem fogja tudomásul venni, amit neki „odakörmöltek”.

Közölte, azt, hogy egyáltalán a városnak vannak-e és milyen kötelezettségeik e tárgykörben, majd az illetékes munkatársai előzetes véleményét kikérve maga dönti el és nem a tankerület fogja megmondani neki. Egy biztos: ha és amennyiben van kötelezettségük, teljesíteni fogják, megoldást találnak a problémára.

Nem mellesleg, amennyiben vették volna a fáradtságot, vagy legalább egy minimális együttműködési hajlandóságot mutatnak és még mielőtt egy ilyen förmedvényt ideküldenek, mondjuk bekopognak, leülnek és egyeztetnek velünk, elmondják, hogy konkrétan mi is a problémájuk, mi a cél, az igény, talán már előrébb lennénk

– írta.

Megjegyezte, ha jól értelmezi, arról van szó, hogy az iskolaépületek meleg víz ellátása egy-egy rendszerről működik. Ha például a sulikban a meleg vizet spórolási céllal elzárnák a gyerekek, pedagógusok elől, akkor – az egy rendszer okán – a konyhában sem lenne mosogató víz.

Ezt a feltételezést támasztja alá egy másik levél, amit viszont a tankerületi központ a távhőszolgáltató cégnek, azaz a Termofoknak küldött kedden. Ezt is szó szerint idézte:

A Siófoki Tankerületi központ nevében kérnénk, hogy a használati melegvíz előállítását 2022. 12.01-től leállítani szíveskedjék minden intézményünkben, ahol kapcsolatban állunk.

Itt alapvetően néhány siófoki iskoláról van szó.

A döntést követően Lengyel Róbert válaszolni is fog a levélre, azon még gondolkozik, hogy a tankerület vagy a saját stílusában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik