Belföld

Aktivitásmérő alkalmazást vásárol az MTVA, a dolgozók egérmozgatásait is megfigyelhetik

MTVA Fotó: Zih Zsolt
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Bruttó 190,5 millió forint értékben kötött szerződést az állami média, azaz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Fornax ICT Kft. vezette konzorcium egy aktivistást mérő alkalmazás kifejlesztésére, számolt be róla az rtl.hu.

Erre a közbeszerzési dokumentumok szerint a világjárvány miatt bekövetkezett megváltozott munkarendben a dolgozók produktivitásának megtartása, illetve a kollégák teljesítményének objektív mérése miatt van szükség.

Az új rendszer méri az egérmozgatást, a napi hálózati adatforgalmat, figyeli a felhasználó által használt alkalmazásokat, nézi a megnyitott weboldalakat és az azokon eltöltött időt is méri, valamint detektálja az offline időszakokat.

Utóbbiakról felhasználói értesítést küld, az erre adott reakció idejét pedig méri. Emellett kezelni fogja a szüneteket, szabadságokat, távolléteket is. Ezekből az adatokból az alkalmazás statisztikát készít, aktivitási, inaktivitási időszakokat határoz meg: a felhasználónak saját produktivitását is megjeleníti, illetve vezetői emailriportokat generál.

Az rtl.hu kereste az MTVA-t azzal kapcsolatban, hogy milyen tapasztalatok alapján döntöttek úgy, hogy ekkora összeget szán az aktivitást mérő alkalmazásra, hogy mérlegelték-e a jelenlegi gazdasági helyzetben a beruházás létjogosultságát, illetve hogy erről egyeztettek-e munkavállalóikkal, de nem kaptak választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik