Belföld

Betiltaná a rituális állatvágásokat a Mi Hazánk

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

A rituális állatvágások betiltását kezdeményezi a közeljövőben a Mi Hazánk Mozgalom egyik parlamenti képviselője, írja az MTI.

Hétfői sajtótájékoztatóján Szabadi István azzal érvelt: sem a kóser, sem a halal vágás előtt nem kábítják el az állatokat, amivel indokolatlanul okoznak nekik felesleges szenvedést.

Hozzátette: a közeljövőben benyújtandó kezdeményezése illeszkedik az európai szabályozáshoz és joggyakorlathoz, hiszen több államban – így Belgiumban, Dániában, Norvégiában, Svájcban, Svédországban és Szlovéniában – is érvényben van hasonló korlátozás.

Az európai bírósági gyakorlat is rendelkezik arról, hogy a rituális vágások tilalmazása nem jelenti a vallásszabadsághoz való jog megsértését – jelentette ki a képviselő.

Csott Károly, a Mi Hazánk állatvédelmi kabinetjének elnöke a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta. pártjuk alapítása óta tesz a környezet- és az álaltvédelemért, elítélik az állatkínzást és letöltendő börtönbüntetést követelnek az ezt elkövetőknek.

A haszonállatok levágása csakis méltón, kíméletesen, az állatnak a lehető legkevesebb fájdalmat és szenvedést okozva történhet – fogalmazott a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik