Oláh Tibor / MTVA
Belföld

Spórolás Debrecenben: januártól nem járnak a trolik, hétvégén a villamosok sem

Az energiahelyzettel összefüggő helyi intézkedések részeként a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. ritkítja a villamosok és a trolibuszok közlekedését jövő hétfőtől, azaz november 14-től – közölte a társaság hétfőn.

  • Debrecen két villamosjáratának útvonalán a követési idő munkanapokon csúcsidőn kívül az eddigi 6–8 perc helyett 12–15 percre, szabadnapokon és munkaszüneti napokon 8–10 perc helyett 15 percre módosul.
  • A 3-as trolibuszjárat csúcsidőn kívül, szabadnapokon és munkaszüneti napokon 15 helyett 30 percenként közlekedik majd, csúcsidőszakban pedig minden második járat rövidített útvonalon, a Segner tér és a Kassai úti forduló között közlekedik. A 3A jelzésű trolibuszok november 14-től nem közlekednek.

A menetrendváltozás november 14-étől két villamos-, öt trolibusz- és húsz autóbuszjáratot érint (a részletek a Cívishír cikkében elolvashatók), de január 1-jétől további változások is életbe lépnek:

  • a város villamosenergia-megtakarítási törekvéseivel összhangban január 1-jétől minden trolibuszjárat helyett autóbuszok közlekednek majd, hétvégén pedig az 1-es és 2-es villamosvonal teljes szakaszán villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat.
  • Tanítási szünetben munkanapokon a 2-es villamosvonal Doberdó utca–Kálvin tér–Doberdó utca szakaszán villamospótló járatok üzemelnek, az 1-es villamos teljes körön közlekedik a Nagyállomás és az egyetem között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!