Belföld

Civil Nemzeti Konzultációt indít Márki-Zay Péter mozgalma

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Nagy bejelentést harangozott be Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a Facebook-oldalán hétfőn dél körül, és sokáig nem is kellett várni. Délután egy óra körül az oldalon meg is jelent egy felhívás:

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elindítja a Civil Nemzeti Konzultációt.

Ezt a lépést Márki-Zay azzal indokolja, hogy szerinte a kormány álkonzultációja csak elterelni igyekszik a figyelmet arról, „hogy végighazudták a kampányt, többszörösére emelték a gáz és a villany árát, csődbe és erkölcsi romlásba kormányozták az országot”.

A polgármester a Facebookon rámutatott: a kormány úgynevezett „nemzeti konzultációjában” egyetlen kérdést sem szenteltek annak, hogy saját intézkedéseikről, a gazdaságról, a társadalomról, vagy az emberek mindennapi életét érintő valóban fontos kérdésekről kikérjék az állampolgárok véleményét. Ők ezért most – a kormányéhoz szemmel láthatóan nagyon hasonló módon – biztosítanának lehetőséget, hogy mindenki véleményt alkothasson a „valódi nemzeti kérdésekről”.

Célunk, hogy eljuttassuk az Önök hangját a Karmelitáig és rádöbbentsük a kormányt, hogy nem lehet a végtelenségig csak a megtévesztésre, hazugságokra, a megosztásra építeni a politizálást

– összegzett az egykori miniszterelnök-jelölt.

Az online kitölthető kérdőív tíz kérdésből áll, és olyan témákat vesz elő, mint a korrupció, az egészségügyi ellátórendszer, az oktatás színvonala, az ársapkák és az Orbán-kormány külpolitikája.

Márki-Zay ígérete szerint az online kitöltési lehetőségen túl hamarosan az utcán is találkozni lehet majd velük. Pultjaiknál civilek és a választók fognak konzultálni arról, milyen új és emelkedő Magyarországot szeretnének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik