Belföld

22 tonna krumplit osztottak ki a csepelieknek, a DK szerint gyomorforgató, hogy a fideszes polgármester mosolyogva pózol a kígyózó sorok ellenére

Hét Facebook-bejegyzésben és csaknem hetven fényképpel számolt be Borbély Lénárd fideszes polgármesterrel arról, hogy szombaton 22 tonna burgonyát és 13,5 tonna hagymát osztott szét ingyen az önkormányzat a csepelieknek.

Hasonló akciót évek óta szervez a XXI. kerületi önkormányzat, ugyanakkor a Demokratikus Koalíció közleménye szerint „ilyen hosszan kígyózó sort eddig még soha nem lehetett látni, az elmúlt 12 év okozta megélhetési válság láthatóan nem kímélte az itt élőket sem”. Az ellenzéki párt gyomorforgatónak nevezte, hogy a fideszes polgármester ennek ellenére mosolyogva pózol a Facebookon megjelent fotókon.

„Tisztességesen dolgozó emberek és életüket végigdolgozott nyugdíjasok fagyoskodtak az utcán azért, hogy krumplit kapjanak. Erre egyetlen politikus, egyetlen polgármester sem lehet büszke, ez a krumpliosztás az Orbán-rendszer okozta megélhetési válság és nyomor drámai mementójaként fog bevonulni a csepeliek emlékezetébe” – írta Paál Géza, a DK csepeli elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik