Belföld

Tolatás közben gázolt halálra a zebrán egy nőt a futár, vádat emeltek ellene

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfivel szemben, aki két évvel ezelőtt, tolatás közben gázolt halálra a zebrán egy nőt a figyelmetlensége miatt.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a futárként dolgozó férfi egy megyebeli kistelepülésen közlekedett a kisteherautóval. Áthaladt egy útkereszteződésen, ahol zebra is volt, majd lehúzódott a járművel, hogy megkeresse a következő kézbesítési címet.

Röviddel ezután tolatni kezdett, a korábban keresztezett gyalogátkelőhely felé. A kellő körültekintés hiánya miatt azonban nem vette észre az ekkor már a zebrán biciklijét tolva áthaladó embert, akit elütött. A nő az ütközés következtében a kerékpárján át az aszfaltra esett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A vádlott a közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a gyalogátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak elsőbbséget kell adni, valamint a zebrát csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a járművezető az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni.

A járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja elő a futárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik