Belföld

Tényleges életfogytiglant kapott a szegedi kettős gyilkos

police.hu
police.hu

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Törvényszék azt a büntetett előéletű férfit, aki tavaly januárban két hajléktalant is megölt a szabadulása után.

A vádirat szerint a két áldozat és a harmadik társuk Újszegeden, egy kis erdőben alakított ki fából és fóliából lakóhelyiséget. Ó. György az alkalmi ismerősük volt, s néha náluk tartózkodhatott, de nem aludhatott ott. A vádlott kihasználva az egyik ismerőse távollétét, beköltözött a lakrészébe, és néhány napot ott töltött. A visszatérő ismerőse ezt észrevette, és elzavarta.

Ó. György tavaly január 6-án már sötétedés után tért vissza az erdőbe, a külön helyiségben alvó áldozatokat előbb egy 50 centis, fanyelű bozótvágóval többször fejbe ütötte, majd elvágta a torkukat. A férfi távozott a helyszínről. A rendőrök – az akkor érvényben lévő kijárási korlátozás miatt – a városban igazoltatták, s miközben átvizsgálták, apróbb vércseppeket vettek észre a ruháján. A férfi maga közölte velük, hogy megölt két embert.

A helyszínre visszatérve azt mondta a rendőröknek, álmában végzett az első áldozattal, és ha a harmadik férfi is ott lett volna, akkor őt is megöli. Tettét a járőröknek azzal magyarázta, hogy vissza akar kerülni a börtönbe. A férfi néhány részletet leszámítva elismerte a terhére rótt bűncselekményeket, de azt állította, az áldozatok nem aludtak, amikor a holmijáért visszatért a kalyibához.

Az erősebb testalkatú áldozattal össze is vitatkozott, s miután az magához vette bozótvágót, védekezésül ütötte meg, elvette tőle a machetét, többször fejbe verte, majd egy csontozókéssel elvágta a torkát. Ekkor vette észre a bejáratnál a másik ott lakó, beteges, nehezen mozgó férfit, aki visszament a lakrészébe.

Úgy érezte, nem maradhat tanúja a történteteknek, ezért utánament, s bár úgy látta, a férfi kezeit összekulcsolva imádkozik, őt is többször megütötte, majd neki is elvágta a torkát.

Az áldozatok nyakának átvágását azzal indokolta a korábbi tárgyaláson, nem akarta, hogy tovább szenvedjenek. Az MTI azt írja, hogy különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság a férfit, s a törvényszék döntött arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik