Belföld

Az MCC technikai okok miatt visszavonta a Gellért-hegyi épületének bontására kiírt közbeszerzést

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány visszavonta az egykori Balassi Intézet, még korábban a munkásőr parancsnokság épületének bontására kiírt közbeszerzést. A visszavonást nem indokolta az MCC– írja a Napi.hu.

A közlemény szűkszavúan annyit ír:

az ajánlatkérő a tárgyi eljárás ajánlati felhívásának visszavonásáról határozott, amely körülményről tájékoztatást küldött valamennyi érdeklődő gazdasági szereplő részére.

Augusztusban az MCC nyílt közbeszerzésen keresett vállalkozót a Gellért-hegyen lévő épületének a bontására. Az ajánlatot olyan cégeknek írták ki, akinek az elmúlt három üzleti évben legalább nettó 300 millió forint árbevétele volt.

Az MCC cikkünkre küldött reakciójában kifejti, hogy

technikai okok, illetve a közbeszerzésekre vonatkozó szabályok miatt volt szükség a közbeszerzés visszavonására.

Az MCC ugyanis rövidesen új műszaki tartalommal fogja kiírni a közbeszerzést. A feladatok közül az úgynevezett munkatér-elhatárolás kikerül a szerződés tartalmából, a bontás és az üreg-tömedékelés azonban marad.

Az eredeti műszaki tartalom ugyanis jelentős földmunkát tartalmazott (több, mint 60 ezer m3), ami nagyon megterhelte volna a környék utcáit és kiemelkedő zajterheléssel járt volna.

Az MCC ezzel azt segíti elő, hogy a bontást követően még több hónapig ne háruljon jelentős gépjárműforgalom a környező utcákban élőkre – teszik hozzá.

Kapcsolódó
Ilyenek lesznek az MCC Gellért-hegyre tervezett épületének belső terei
Újabb látványterveket mutattak be egy szerdai sajtótájékoztatón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik