Belföld

Bemászott a szibériai tigrishez egy férfi Felsőlajoson, kórházba vitték a mentők

Getty Images ( illusztráció )
Getty Images ( illusztráció )

Bemászott a szibériai tigrishez egy idősebb férfi Felsőlajoson, a Magántulajdonú Állat- és Szabadidőparkban. Értesüléseinket megerősítette a Magán ZOO igazgatója, és a rendőrség is.

Tóth Tibor, az állatkert vezetője lapunknak azt mondta, hogy a látogatók bementek a parkba a nyitás után, egy férfi pedig átmászott a korláton belülre, a szibériai tigris pedig megfogta a kezét.

Amikor meghallottuk, hogy segítségért kiált, azonnal odarohantunk a kollégáimmal, s elkergettük a tigrist. A férfi több mint tíz percig ült a földön a történtek után, de nem tudta megmondani, miért mászott be az állathoz. Az volt a szerencse, hogy egy vastagabb pufajkás kabát volt rajta, és a tigris csak megfogta a kezét. Úgy tudom, könnyű sérüléssel vitték kórházba a mentők

– mondta lapunknak Tóth.

Megkerestük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát az ügyben, ahol megerősítették a történteket. Azt mondták, hogy az állatkert nem hibázott az eset során, ezért nem indítanak büntetőeljárást az ügyben.

Megkerestük a mentőket is, hogy a sérült férfi állapotáról érdeklődjünk, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítünk!

A mentősök később a közösségi oldalukon azt írták, hogy a meglepett tigris játéknak vélte a közeledést, ezért csak kisebb erővel harapott a férfi karjába. A 65 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik