Belföld

Polt Péternek nincs dolga az iskolai díszlet napelemekkel

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu
A legfőbb ügyész érdemben nem válaszolt arra, sértett-e valaki törvényt.

Vadai Ágnes (DK) írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be a legfőbb ügyésznek, miután kiderült, csak dísznek van az uniós pénzből telepített napelem a kisvárdai tankerület négy iskoláján. Az ellenzéki politikus idézte az rtl.hu portálon megjelent cikket, amely szerint 250 millió forintból 15 iskolában végeztek energetikai korszerűsítést, ám a napelemes rendszer a Házon kívül stábja szerint négy iskolában sohasem működött. Vadai Ágnes arra várt választ Polt Pétertől:

Sértett valaki törvényt a Kohéziós Alapból finanszírozott kisvárdai iskolákra telepített napelempályázatok megvalósítása és a pályázati elszámolás kapcsán?

A legfőbb ügyész válaszában jelezte, hogy az uniós forrásból finanszírozott, a kérdésben szereplő beruházással, annak fenntartásával összefüggő feladatok ellátására, ezen belül is a projekt támogatásának elbírálására, és pénzügyi elszámolására a projekt irányító hatósága, az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelkezett hatáskörrel a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló kormányrendelet értelmében.

A Legfőbb Ügyész Alaptörvényben és az ügyészségről szóló törvényben meghatározott feladatai közé nem tartozik az uniós forrásokból nyújtott támogatások elbírálásával, a projektek fenntartásával összefüggő irányító hatósági, illetve a szakhatósági döntésekkel kapcsolatos véleménynyilvánítás

tette hozzá parlamenti irományában Polt Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik