Belföld

Bencsik András szerint söpredék lepte el a pedagógusi pályát, Pankotai Lili pedig két nagy pofont érdemelne

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kicsit megkésve, de a a Hír TV Sajótklub című műsorában is reagáltak a kormánypárti megmondók a múlt vasárnapi, diákok által szervezett tüntetésre, azon belül is főként Pankotai Lili felszólalására. Mint ismert, a 18 éves pécsi gimnazista lány szabadszájú slam poetryt adott elő a színpadon, azóta azon pörög a hazai nyilvánosság, hogy helyén való-e trágár szavakat használni egy tüntetésen, vagy úgy egyáltalán egy 18 éves lánynak.

A 444 szemlézte a Hír TV-n elhangzottakat, melyből kiderül, hogy főként a Demokrata című lap főszerkesztője, Bencsik András volt elemében. Bencsik többek mellett azt mondta, hogy Pankotai Lili apjának

két nagy pofont kéne adnia a lányának, hogy édes lányom, hát hülye vagy, hogy beszélhetsz így?!

Majd arról értekezett, hogy

egy olyan (…) söpredék lepte el a pedagógusi pályát, és megint csak tisztelet azon kivételeknek, akik lassan nem mernek megszólalni. Egy ilyen momentumos, nagypofájú nihilista, semmiházi társaság lepte el az iskolákat. Beleértve az egyházi iskolákat is.

A slam elhangzása után nem sokkal Pankotai iskolája, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium közzé is tett egy bejegyzést a Facebookon, melyben jelezték, hogy elhatárolódnak a tanulójuk felszólalásától, és messzemenően elutasítják annak „minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját”. Bencsik ezzel kapcsolatban azt mondta:

Tisztességes keresztény ember nem azonosul azzal, hogy egy ilyen fiatal kislányból (…) cédát csinálnak.

Kapcsolódó
Pankotai Lili vagy Orbán Viktor beszélt durvábban az ünnepen?
„Én és mi vagyunk a jelen és a kibaszott jövő.” Ezt mondta egy pécsi gimnazista lány október huszonharmadikán. A mai Háromharmad első szakaszában Nagy Gergely Miklós, Pető Péter, valamint Nagy József azon tanakodik, hogy szabad-e így beszélni. (És arra jut, hogy szabad.) 1956 kapcsán szó esik Orbán történelemszemléletéről, a szankciók és a konzultációs plakátbomba révén Pocak Maci és a Fidesz valóságértelmezése kerül terítékre, a végén a szociális törvény főmódosítójának, Hollik Istvánnak küldünk puszit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik