Belföld

Keresik azt a taxisofőrt, aki utoljára beszélhetett a Budapesten eltűnt menedzserrel

Szombaton lesz napra pontosan egy hónapja, hogy egy Budapest Parkban rendezett buli után nyomtalanul eltűnt Szűcs Tamás. A Pátria Nyomda termelési igazgatója szeptember 29. óta nem ad életjelet magáról, a rejtélyes ügy megoldásának viszont kulcsfigurája lehetne az a fővárosi taxis, aki vélhetően az utolsók egyikeként beszélhetett vele, írja a Blikk.

Tamás aznap éjjel fél egykor lépett ki a szórakozóhelyről, innen valószínűleg haza akart menni. Az a térfigyelő kamerákon jól kivehető, hogy miután elindult gyalog a Művészetek Palotája irányába, próbált fogni egy taxit, beszélt is a sofőrrel, de az valamiért nem vitte el.

Felesége, Szűcs-Szabó Lilla arról beszélt, ennek okát sajnos nem tudják, mert a kérdéses járművet a kép gyenge minősége miatt nem lehetett beazonosítani, a sofőr beazonosítására tett erőfeszítéseik pedig nem jártak sikerrel.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke jól ismeri a nyomtalanul eltűnt Szűcs Tamás rejtélyes történetét.

Ha egy személy ittas állapotban akar beszállni, szennyezett a ruhája vagy olyan bódult állapotban van, ami nem garantálja az utazás normális feltételeit, ránézésre megtagadhatja a taxis a fuvart. Ma már minden járműben kötelező a bankkártyaterminál, így a készpénz hiánya nem lehetett akadály

– magyarázta a lapnak a szakember.

Közölte, az összes taxis csatornán igyekeztek megosztani a hírt, a társaságokkal is felvették a kapcsolatot, de azt tudni kell, hogy Magyarországon nem kötelező fuvarszervező társasághoz tartozni. A Budapesten dolgozó ötezer taxisból körülbelül ezerkétszáz független szolgáltatóként sehova nincs becsatornázva, a nagy részük pedig jellemzően kizárólag éjszaka dolgozik. Jó eséllyel közöttük lehet az is, akit keresünk, mutatott rá.

Az egy hónap leforgása alatt sem a családnak, sem a nyomozóknak nem jutott tudomására olyan információ, hogy bűncselekmény, esetleg baleset lehet a háttérben, illetve az öngyilkosság gyanúja sem merült fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik