Belföld

Rendőrautóval balesetezett egy migránsokat szállító kisbusz Szombathelyen

police.hu
police.hu

Rendőrautóval ütközött péntek hajnalban egy migránsokat szállító kisbusz Szombathelyen. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy Szombathely felé közlekedő francia rendszámú járművet akartak intézkedés alá vonni.

A tunéziai sofőr eddig tisztázatlan körülmények között felhaladt a járdára, majd az úttestre visszatérve egy szolgálati gépkocsinak ütközött. Az ütközést követően a járműből a gépkocsivezető és több utasa is kiszállt és elfutott a helyszínről, őket a járőrök a környező utcákban fogták el. A sofőrön kívül tizenhat személy utazott a kisbuszban, akik marokkói és tunéziai állampolgárnak mondták magukat. A balesetben senki sem sérült meg.

Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A tunéziai sofőrt őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik