Belföld

19 évet kapott egy tatabányai férfi, mert halálra verte az anyósát egy porzsák miatt

Tizenkilenc év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a minősített emberöléssel vádolt férfit, aki tavaly júniusban halálra verte az élettársa anyját Tatabányán.

dr Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője azt közölte, hogy a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A férfi és a párja anyja rossz viszonyban éltek egymás mellett egy tatabányai családi házban. Az ominózus napon egy porzsákon vesztek össze. A vitának az anyós vetett véget, elindult az emeletről lefelé a lépcsőn, a férfi pedig utána ment, majd véletlenül meglökte őt, aki ettől a lépcsőről a földre zuhant.

Az asszony az esés miatti sérülések hatására magatehetetlenül feküdt az előszoba padlóján, ettől a férfi rendkívüli haragra gerjedt, és többször is megrúgta az asszonyt, majd rátérdelt a hátára, hátrafeszítette a felső testét, a fejét pedig többször is beleverte a járólapba.. A nő a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A törvényszék egyetértett a főügyészség indítványával, és 19 év fegyházra ítélte a férfit. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik