Belföld

Lezárták a nyomozást a Gattyán-párt Deák téri sátrában meghalt biztonsági őrök ügyében

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Több mint nyolc hónap után lezárta a nyomozást a BRFK annak a két biztonsági őrnek az ügyében, aki február közepén vesztette életét a Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom Deák téri aláírásgyűjtő sátrában – tudta meg a 24.hu.

Értesüléseink szerint senkit sem hallgattak ki gyanúsítottként végül, és bűncselekmény hiánya miatt szüntették meg a nyomozást, és zárták le a választási kampány idején történt halálesetek ügyét.

A 21 éves és 26 éves őrök halálát egy gázzal működő szabadtéri fűtőberendezés okozta. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint szén-monoxid-mérgezést kaptak.

Mohos Márton / 24.hu

A BRFK foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a tragédia után ismeretlen tettes ellen, és több mint fél évig szakértők bevonásával vizsgálta az eset körülményeit. Majd, ezek szerint, azt állapította meg, hogy senki sem tehet a férfiak haláláról.

A BRFK sajtóosztálya kérdésünkre, igaz-e, hogy bűncselekmény hiánya miatt zárták le a nyomozást a Deák téren holtan talált biztonsági őrök ügyében, azt válaszolta:

Az említett ügyben a BRFK ügydöntő határozatot hozott, amelynek tartalmát annak kézhezvételéig nem kommunikáljuk.

Nemes Tamás, a Docler cégcsoport kommunikációs és CSR vezetője az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy Gattyán György úgy döntött, mindkét családnak havi, fix összegű támogatást nyújt két éven keresztül. Ennek összértéke mintegy tízmillió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik