Belföld

Karácsonyi díszkivilágítás helyett a rászorulóknak nyújtanak támogatást a II. és a VI. kerületben

Közös közleményt adott ki két ellenzéki polgármester, a II. kerületet irányító Őrsi Gergely, és a VI. kerületet vezető Soproni Tamás, melyben bejelentették, hogy idén az ünnepek idején egyik kerületben sem lesz díszkivilágítás. Az erre szánt összegből ígéretük szerint a rászorulóknak nyújtanak majd támogatásokat.

A karácsonyhoz az otthon melege mellett hozzátartozik utcáink díszítése, a díszkivilágítás is. Az Andrássy úton, a Teréz körúton és a Margit körúton, a VI. és a II. kerületben egyaránt. Polgármesterként sok mindenben egyetértünk. És ahogy korábban hasonlóan gondolkodott ez a két kerület a karácsonyi díszkivilágításról, úgy most is

– jegyzi a két polgármester, majd kijelentik, hogy csatlakoznak a Főváros döntéséhez, és idén nem világítják ki az utcákat.

Jelezték, hogy az így megspórolt pénzből emelni fogják a rászorulóknak nyújtott támogatásokat, valamint egyszeri rezsitámogatást nyújtunk azoknak a munkatársainknak, akik nem vezető beosztásban dolgoznak, és jövedelmük alapján nehezebb helyzetbe kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik