Belföld

Tarlós István: Mi indítottuk el azokat a fejlesztéseket, melyekkel a városháza eldicsekszik

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Másfél év van hátra Karácsony Gergely főpolgármester ciklusából. Elődje, Tarlós István úgy látja, hogy az eddig eltelt három évben minden értelemben szimbolikus városvezetés zajlik. Szerinte Karácsony hivatali ideje alatt egyetlen, teljesen új nagy fejlesztést sem indult el, ahogy az sem derült ki számára, hogy mi lett azzal a 200 milliárd forintos tartalékkal, amelyet az új városvezetésre hagytak Tarlósék a ciklusa végén.

Ami fejlesztések folynak, és amikkel a városháza eldicsekszik… hát maradjunk abban, hogy ezek kontrollálható módon általunk elindított fejlesztések voltak.

– jelentette ki a fideszes városvezető a Hír TV műsorában.

Tarlós szerint szimbolikus városvezetés zajlik: szerinte mióta a budapesti főpolgármester visszalépett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségtől, azóta értelmezhetetlen a mozgása, ugyanis sokkal többet foglalkozik olyan ügyekkel, amelyek nem a főváros hatáskörébe tartoznak.

Az egykori főpolgármester aláhúzza: a fideszes politikusok sokáig úgy bántak a jelenlegi városvezetéssel, „mint a hímes tojással”, mire ők „útszéli stílusban támadták a kormányt”, majd „odasomolyogtak, barátkozást és együttműködést ajánlottak” azért, hogy pénzhez jussanak. Tarlós elmondása szerint a jelenlegi városvezetéssel is közölte, hogy ilyet nem lehet csinálni.

Itt mindenki gondolhat mindenfélét a politikai helyzetről, érzelmi szerint, de gyakorlatilag a városvezetés a tényleges együttműködést ellehetetlenítette a kormánnyal. Ilyen stílusban nem lehet tárgyalni, így nem lehet viselkedni

– mondta Tarlós.

Hozzátette: azt sem tudja, hogy kié a döntő szó most a fővárosban és a közgyűlésben, de gyanítja, hogy nem a főpolgármesteré, hanem a DK frakcióé.

Amit a DK nem akar, az nem tud átmenni a közgyűlésen

– teszi hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik