Belföld

Lángoló házból mentettek ki a rendőrök egy idős férfit Madarason

Égő házból mentettek ki egy idős férfit a bajai rendőrök Madarason. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a füstre figyeltek fel a járőrök, és amikor közelebb értek, akkor látták, hogy lángokban áll egy családi ház tetőszerkezete.

A járőrök értesítették a katasztrófavédelem munkatársait és készültek kimenekíteni az esetleges bajbajutottakat, de a zárt kapu útjukat állta. Az udvarban egy nagytermetű kutya is volt, ami szintén megnehezítette az ingatlan megközelítését.

Többszöri kiabálásukra és a szolgálati autó fényjelzésének köszönhetően egy idős férfi tántorgott az ajtóhoz, aki zavartnak tűnt, ezért csak nehezen tudtak vele kommunikálni. Ennek ellenére azt sikerült megtudni a rendőröknek, hogy gázpalack is van a lakásban.

A tetőn már ekkor nagy lángok csaptak fel és tartani lehetett attól, hogy hamarosan összeomlik. Az egyenruhásoknak azonnal cselekedni kellett, Martinkovits Milán törzszászlós átmászott a kerítésen és beugrott az udvarba, majd Bakos László főtörzszászlóssal közösen megfogták a nyugdíjas férfit és átemelték a kerítésen.

Nem sokkal később a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem munkatársai is megérkeztek, akik megkezdték a tűzoltást és a bajbajutott ellátását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik