Belföld

Borkai Zsolt: Egyszer már felakasztottam magamat, most Olsson néven haltam meg, de könyörgöm, még élek!

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Borkai Zsolt egykori győri fideszes polgármester fényképe is feltűnik azokban az álhírekben, amelyek orosz közösségi oldalakon terjednek, és arról szólnak, hogy meghalt az a svéd illető, aki az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékeket tönkretevő robbanások körülményeit vizsgálta – írta meg hétfőn a Lakmusz.

A Twitteren, a Telegramon és az orosz VK közösségi oldalon is megjelenő , több nyelven terjedő álhírekben hol Erik Ollsen, hol Olsen, Olsson, Ollson néven emlegetett illetőről – aki nagyon hasonlít Borkaira – azt írták, halva találták otthonában, ám a svéd, dán vagy norvég hatóságok nem tudnak erről.  Az álhír Borkai Zsolt fotójával terjedt.

A volt fideszes politikus -, akit fűkaszálás közben ért utol a Blikk – úgy reagált a lapnak, hogy „ez egy baromság”.

Maradjunk abban, hogy senkit nem akarok megsérteni, de sajnos a világ elég hazug hellyé vált, és ebben a hazugságban a média előszeretettel sütkérezik. Talán az egyik pápa mondta annak idején, a rossz hír is tud jó lenni, de azért ez mégiscsak túlzás

– tette hozzá Borkai, akinek rövid időn belül másodszor keltik halálhírét.

Egyszer már felakasztottam magamat, most Olsson néven haltam meg, de könyörgöm, még élek! Úgy látom, ez egy visszatérő elem az életemben, hogy olykor a halálhíremet keltik, valahol csak nevetni lehet rajta

– jegyezte meg Győr volt polgármestere, aki az elmúlt három évben sok mindent átélt, az ilyen álhírek kevéssé lepik meg, de érdekesnek találja, hogy bár annak idején leírták őt, mégis mindig „előrángatják”.

Ma már kevésbé szeretik megemlíteni, mégiscsak olimpiai bajnok vagyok, ezt az eredményt senki nem veheti el tőlem, ahogy azt a tizenhárom évnyi városvezetést sem, amit a város sikerként könyvelhet el, és amire végtelenül büszke is vagyok – zárta a Blikknek adott villáminterjút a volt fideszes politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik