A következő élő közvetítés része Orbán a Nyugat árulásáról beszélt, Budapesten rég látott sokaság vonult kormánya oktatáspolitikája ellen

Nagy Erzsébet: Már nem elegendőek a tűzoltó intézkedések

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A következő felszólaló a tüntetésen Nagy Erzsébet, a PDSZ képviselője, aki beszéde elején azt mondta, fantasztikus év van mögöttük, hiszen szerte az országban találkozunk most már olyan kiállásokkal, amilyenek még soha nem voltak.

Eljutottunk odáig, hogy jogellenes munkáltatói intézkedésekkel, sőt, rendészeti eszközökkel próbálják lenyomni az egyre szélesedő engedetlenséget

– fogalmazott. „Mára már kezelhetetlen a pedagógushiány, és ezt ma már mindenki tudja, mindenki látja”, miközben a kormány semmit nem tesz a helyzet javításáért, szögezte le.

Mi lehet a cél az alacsonyan tartott bérekkel? Szerintünk nem más, mint a hatalom iránti kiszolgáltatottság, a bizonytalanságban tartás érzésének növelése.

Varga Jennifer / 24.hu

A kormány jogszabályt sért, mikor nem tárgyal a sztrájkbizottsággal, mondta a szakszervezeti képviselő, aki szerint a pedagógusok béremeléséhez csak a politikai szándék hiányzik.

Elegünk van a brüsszelezésből, a politikai vádakból, a lesajnálásból, a hazudozásból, a kettős mércéből, abból, hogy totálisan leépítették a közoktatást, veszélyeztetve ezzel a gyerekek jövőjét.

Már nem elegendőek a tűzoltó intézkedések, hangsúlyozta, „többre van szükség, mert összeomlott a közoktatás és a szakképzést is jó lenne lábra állítani”, majd felolvasta a PDSZ és az Egységes Diákfront követeléseit.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik