Belföld

Arra kérték az államilag megtámogatott állatvédő szervezeteket, hogy mondjanak köszönetet Orbán Viktornak

Pénteken írta meg a Hvg, hogy 8,5 millió forintos támogatást kapott az államtól a Papagájmentő Alapítvány. A szervezet alapítója nem más, mint a papagájok iránti rajongását úton-útfélen prezentáló győri polgármester, Dézsi Csaba felesége, Dézsiné Szentes Veronika. A lap szerint az alig egy éve létrehozott alapítvány az egyik legnagyobb nyertese a pályázatnak, amit civil állatvédő szervezetek támogatására hirdettek meg még májusban, a 187 pályázó közül a harmadik legmagasabb összeget nyerte el a győri polgármester felesége. De busás támogatásban részesült az a vadmentő alapítvány is, melynek központja történetesen éppen az állatvédelemért felelős miniszteri biztos, Ovádi Péter szülővárosában, Veszprémben található.

Ovádi ritkán szerepel a nyilvánosságban, tavaly télen azonban egyenesen Orbán Viktor társaságában tűnt fel, amikor 500 kilónyi állateledelt vittek az Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítványnak.

A Hvg cikkének további érdekessége, hogy bár a nyertesek nagy része egyébként is nyilvánosan köszönte meg a kormánynak a támogatást, a lap birtokába került információk szerint külön bíztatták is erre a résztvevőket.

Az adománynak NEM feltétele, hogy közzétegyék közösségi oldalakon vagy honlapon, de amennyiben megteszik, kérjük, hogy a fent említett személyeknek (Orbán Viktornak és Ovádi Péternek) és szervezeteknek mondjanak köszönetet

– volt olvasható a lap birtokába jutott levélben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik