Belföld

Sofőr viszi reggelente a szigetvári KLIK-központba a tankerület igazgatóját

Szolgálati autóval, sofőr viszi munkába minden nap a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatóját – állította az RTL Híradónak Hadházy Ákos országgyűlési képviselő. A politikus szerint Bognár Lászlónak ugyanis nincs jogosítványa. Péntek reggel az RTL kamerája előtt szállt be az autóba, miután a sofőr nagyjából fél órát várt rá. A tankerületi igazgató otthona csaknem ötven kilométerre van a munkahelyétől.

Tisztelt képviselőtársaim, szeretném bejelenteni, hogy 2022. június 10-étől a képviselői mandátumomról lemondok.

Bognár László még a május 31-i közgyűlésen mondott le a pécsi önkormányzatban a fideszes képviselőhelyéről. Azzal indokolta a döntését, hogy már sem a munkahelye, sem a lakhelye nem köti Pécshez. Akkor már másfél éve vezette a Szigetvári Tankerületi Központot, ahol jelenleg is ő a tankerületi igazgató.

Minden reggel sofőr megy érte, és szolgálati autó hozza-viszi az otthona és a munkahelye közötti nagyjából ötven kilométeren – derítette ki Hadházy Ákos.

Az RTL felvételein is jól látszik, hogy a sofőr péntek reggel hét órakor megérkezett a tankerületi vezetőért, majd elvitte Szigetvárra.

Egy olyan országban, ahol krétára is alig van pénz, és egy olyan országban, ahol a menzán a gyerekek egészen elképesztő, ételnek nevezett valamiket kapnak a pénzhiány miatt, az, hogy egy tankerületi vezető sofőrrel járjon be a lakhelyétől sok tíz kilométerre, ez elfogadhatatlan

– mondta a Híradónak Hadházy Ákos.

A Szigetvári Tankerületi Központ korábban azzal került be a hírekbe, hogy augusztus végén kétnapos csapatépítő programra költött el több százezer forintot. A programban borvacsora és drávai hajótúra is szerepelt, miközben az iskolákban már azt kellett felmérni, hogy a magas energiaárak miatt át tudnak-e állni fatüzelésre.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint ordító a különbség a tankerületi központok és az alájuk tartozó iskolák anyagi lehetőségei között.

Ez a kettősmérce döbbenetes, hogy a tankerületek mit engednek meg maguknak házon belül, és közben hogyan tartják fenn az intézményeket, mondta a PDSZ ügyvivője.

A Klebelsberg Központ azt közölte, hogy a tankerületi vezetőknek nincs személyi sofőrjük, és szolgálati autót sem kapnak személyes használatra. A kocsikat logisztikai, szállítási, ellenőrzési, karbantartási feladatokhoz veszik igénybe, illetve a kötelező hivatalos programokkor használják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik