Belföld

Dobrev Klára 25 európai ország nagykövetségének vezetőjével beszélt

Adriián Zoltán / 24.hu
Adriián Zoltán / 24.hu

Huszonöt európai ország nagykövetségének vezetőivel egyeztetett a jogállamisági eljárásról, az uniós pénzekről, az árnyékkormány szövetségi politikájáról és a NATO-bővítéséről pénteken Dobrev Klára. A DK árnyékminiszterelnöke erről egy online sajtótájékoztatón beszélt.

Az EP-képviselő az uniós pénzek témáját boncolgatva elmondta, a találkozón világossá tette, hogy „minden egyes eurócentet” a magyar civil szervezeteknek, kisvállalkozásoknak és önkormányzatoknak kell megkapniuk. Az uniós pénzeket nem szabad többé arra a „korrupt rendszerre” bízni, ami az elmúlt 12 évben azoknak a „jelentős részét ellopja” – szögezte le.

Meg kell változtatni a támogatások rendszerét, ez az egyetlen garancia arra, hogy a pénzek tényleg oda menjenek és azok kapják meg azokat, akiknek kell – fogalmazott.

Saját korábban készített törvényjavaslataikat felidézve Dobrev Klára hangsúlyozta, a DK árnyékkormánya csatlakozna az Európai Ügyészséghez, politikailag függetlenné tenné a bíróságokat és az ügyészséget, módosítaná az Alkotmányíróság „jelenlegi, jogállamot korlátozó működését”, valamint helyreállítaná a „kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot”.

A szövetségi politikájukra áttérve leszögezte, európai, magyar polgárként tekintenek önmagukra és megkérdőjelezhetetlennek tartják, hogy Magyarországnak az EU-ban van a helye.

A tervezett finn és svéd NATO-csatlakozásról kijelentette, hogy Magyarország biztonságát csak a NATO tudja garantálni, ezért magyar nemzeti érdek, hogy a szervezet még erősebb legyen és tovább növekedjen védelmi képessége.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik