Belföld

A tudósítás hatalom: megjelent a népszabis Fedél Nélkül

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Hetedszer jelent meg a hajlék nélküliek lapja a 2016-ban bezárt Népszabadság szellemi műhelyében készült melléklettel. Az extra kiadásokat az egykori újság munkavállalói vállalják, a bevétel az otthontalanoké.

A Népszabadság tudósítói rovatában dolgozni valami olyasmit jelentett, mint amit a tudomány világában a már egyetemet végzettek számára a doktori iskola nyújt

– írja Kácsor Zsolt Se istenünk, se hazánk című cikkében a Fedél Nélkül című lapban, amely a Népszabadság 2016. október 8-i bezárása után immár hetedik alkalommal jelent meg népszabis melléklettel.

Az idei kiadványban az újság korábbi szerzői a vidéki tudósítás szépségéről, kihívásairól írnak. A mostani kiadvány szerkesztői rögzítik: a lap legnagyobb értékeinek egyike az országot lefedő hálózat volt, amelyet a nemrég elhunyt legendás szerkesztője, Falus Gábor vezetett Ránki Péterrel együtt. Olvashatjuk a mellékletben – mások mellett – Doros Judit és Hajba Ferenc, Hegyi Iván, Tanács István és lapunk főszerkesztője, Pető Péter írását egyaránt.

A melléklet előállításának extra költségeit a Népszabadság egykori munkavállalói fizetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik