Belföld

Lezárult a népszámlálás online önkitöltési időszaka

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szerda délelőtt lezárult a népszámlálás online önkitöltési időszaka, amely alatt 3,2 millió címről 7 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A népszámlálásban összesen 5 millió cím érintett, a kitöltési arány országosan 63,5 százalékos volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Eredetileg vasárnap éjfélkor zárult volna a népszámlálás online szakasza, azonban sokan az utolsó pillanatokra hagyták a kitöltést, ezért összeomlott a nepszamlalas2022.hu nevű oldal, így végül két és fél nappal hosszabbodott meg a határidő.

Az online kitöltésben részt vevők aránya Pest megyében volt a legmagasabb (71,7 százalék), a második Győr-Moson-Sopron (69,5 százalék), míg a harmadik helyen Fejér megye (67,5 százalék) áll.

A megyei jogú városok közül Érden (79,7), Székesfehérváron (75,1) és Szegeden (72,4) töltötték ki az online kérdőívet a legnagyobb arányban. Budapesten a címek 70,8 százaléka küldött be online kérdőívet.

Mint írták,

azokat a háztartásokat, ahol nem éltek a kérdőív online kitöltésének a lehetőségével, számlálóbiztosok keresik fel október 20. és november 20. között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik