Belföld

A komlói képviselő-testület korlátozná a közvilágítást, a polgármester szerint ehhez kijárási tilalom kellene éjszaka

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A fűtést és a világítást érintően is legalább 25 százalékos energiamegtakarítást kell elérni az önkormányzat intézményeiben – erről a héten döntött a komlói képviselő-testület. A fűtésre irányuló korlátozások már életbe léptek, a színház például a jövő hétfőtől április 30-ig bezár, a karácsonyi díszkivilágítás várhatóan elmarad, november elsejétől pedig csak hétfőn és kedden lesz ügyfélfogadás, csütörtökön és pénteken pedig kötelező lesz a távmunka az önkormányzati dolgozóknak – írja a bama.hu. 

A közvilágítás korlátozását is tervezi a város, döntés azonban egyelőre erről nem született. Mint Polics József fideszes polgármester elmondta, az intézkedés jogszabályi háttere nem egyértelmű, és a technikai feltételek terén is vannak hiányosságok, ezekről folyamatosan zajlanak az egyeztetések.

Az egyik verzió szerint Komlón 22 óra és hajnali 4 óra között szünetelne a közvilágítás.

Polics József javaslata szerint ehhez kijárási tilalom kellene a közbiztonság érdekében. 

Ha erre nincs mód, akkor a rendőrség, a polgárőrség segítségét kéri a város, hozzájuk pedig csatlakozhatnának helybéliek, „akik a komlóiakra jellemző összefogással, őrjáratos sétákat szervezve vigyáznák lakókörnyezetük biztonságát” – írja a bama.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik