Belföld

Kilép a Momentumból és átül a DK frakciójába Déri Tibor

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu
Párttagságát a Momentum elnöksége „bizalmi válság” miatt már szeptemberben felfüggesztette.

Déri Tibor újpesti polgármester szerdán délután bejelentette, hogy kilép a Momentumból, a Fővárosi Közgyűlésben pedig csatlakozik a Demokratikus Koalíció frakciójához, bár a pártba nem lép be. Az Újpesten 2019-ben összellenzéki támogatással győző városvezető a döntése motivációiról így nyilatkozott:

Bevallom, pártom reakciója az elmúlt hetek történéseit figyelembe véve nem esett jól, de a Momentum Mozgalom egyik legrégebbi tagjaként úgy éreztem, a Momentumnak és nekem, közösen adnunk kell esélyt a további munkára. Sajnos az elmúlt hetek során világossá vált számomra, hogy valami végérvényesen megváltozott ebben a helyi politikai közösségben, ezért úgy döntöttem, a mai nappal (2022. október 19-én) bejelentem kilépésemet a Momentum Mozgalomból.

Déri még szeptember 5-én jelentette be, hogy a következő ciklusban nem kíván indulni az újpesti polgármesteri helyért. A Momentum elnöksége napokkal ezután úgy döntött, felfüggeszti az újpesti polgármester párttagságát. A párt a közleményében akkor „bizalmi válságra” hivatkozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik