Belföld

Méltóképpen emlékezik a Fidesz október 23-ra – nem lesz központi ünnepség

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Fidesz–KDNP politikusai méltóképpen fognak megemlékezni az 1956. október 23-i forradalom évfordulójáról

– jelentette be a Magyar Nemzetnek Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A politikus hozzátette: a kormánypártok idén nem tartanak központi ünnepséget.

Hollik István ezután arról beszélt a lapnak, hogy nem szabad elfelejteni, mi történt tizenhat évvel ezelőtt. Szó szerint ezt mondta: „Ne felejtse el, hogy tizenhat éve az utcán gyurcsányista kardlapokkal találkoztunk.” A kommunikációs igazgató ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke október 23-ra utcára hívta az embereket, és tüntetésre buzdított. – Aztán a Gyurcsány-párt ne felejtsen el megemlékezni az 1956-os forradalom hőseiről, miután azoknak a szellemi örökösei, akik vérbe fojtották a forradalmat – figyelmeztetett Hollik István.

Hagyományosan az október 23-i nemzeti ünnep fontos eseménye szokott lenni Orbán Viktor miniszterelnök beszéde, ez azonban a jelek szerint idén elmarad. A kormánypártok helyi, választókerületi szinten tartanak majd megemlékezéseket a 66 évvel ezelőtti forradalmi eseményekről.

Október 23-ára már bejelentettek egy tüntetést a hetek óta demonstráló tanárok, illetve a velük szimpatizáló diákok és szüleik, akik délután négykor gyülekeznek a Kálvin térre, ahonnan a Műegyetem rakpartra, mint történelmi helyszínre vonulnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik