Belföld

Dolgozni indult a munkagéppel, de az M6-os autópályán találta magát – videó

A Mecsek Autópálya Üzemmérnökség diszpécsere tett bejelentést a napokban, hogy az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a 165-ös kilométerszelvény közelében egy munkagép halad az alagútrendszer irányába.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a járőrök azonnal a jármű felkutatására indultak, s még az alagutak előtt sikerült megtalálniuk és megállítaniuk a tilosba  tévedt járművet. A munkagép vezetője elmondta a rendőröknek, hogy Baja felől érkezett, és eltévedt az autópályán, mert rossz irányban indult el a munkavégzése helyszínére. Visszafordult egy lehajtón, és úton volt Pécs felé, amikor utolérték a zsaruk.

Az intézkedést követően a rendőrök kivezették a mellékútra a munkagépet, és a jogszabályok szerint jártak el vele szemben.

Fontos tudni, hogy autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni sík úton; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik