Belföld

Hadházy Ákos szerint „igazi bájos pofátlanság”, hogy becsületsértés miatt feljelentette Schadl György

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A független képviselő szerint ennél nagyobb botrány, hogy a súlyos korrupció gyanú dacára is ő lehet fővégrehajtó.

Egy igazi bájos pofátlanság: a korrupció miatt előzetesben ülő végrehajtó, Schadl György, feljelentett, mert azt mondtam róla, hogy ő az egyik legkorruptabb végrehajtó

– írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A független képviselő bejegyzéséhez mellékelte a bíróság végzését, amely szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) börtönben ülő elnöke rágalmazás vétsége miatt jelentette fel. A politikus szerint Schadl Györgyöt az zavarja, hogy az RTL Híradójának nyilatkozva nem emelte ki, a végrehajtói kamara elnökeként elkövetett korrupció miatt ül, nem sima végrehajtóként elkövetett korrupcióért. Hadházy Ákos megismételte, szerinte ő az egyik legkorruptabb végrehajtó, majd jelezte, ennél sokkal nagyobb botránynak tartja, hogy a börtönben ülő Schadl György még végrehajtó, és az MBVK elnöke lehet.

Kapcsolódó
Nem számít távollétnek, hogy börtönben ül, ezért nem rúgják ki a végrehajtók elnökét
Egy évben 275 napot hiányozhat egy végrehajtó, de a csaknem egy éve börtönben ülő Schadl György esete más.

Keresztes László Lóránt (LMP) a minap már törvényjavaslatot nyújtott be azért, hogy Schadl György elmozdítható legyen a kar éléről.

Kapcsolódó
Benyújtották a lex Schadlot, elmozdítanák a fővégrehajtót
Keresztes László Lóránt szerint az ártatlanság vélelme fontos, de abból sem következik, hogy valaki a börtönben is megtarthassa a fontos posztját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik