Belföld

Csontsoványra éheztette az agárt egy férfi Zircnél

police.hu
police.hu

Állatkínzás miatt emelhetnek vádat azzal a férfival szemben, aki kis híján halálra éheztette a kutyáját Zircnél. Az állatvédők tettek bejelentést a csontsoványra fogyott kutya ügyében még márciusban.

Az elhanyagolt ház udvarán egy tízéves, Galiba névre hallgató, erősen lesoványodott magyar agárt találtak a rendőrök és az állatorvos. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az állat gazdája a helyszínen lemondott az ebről, és hozzájárult, hogy az állatvédők elvigyék.

police.hu

A nyomozók az eljárás során beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a férfi a kutyájának nem adott megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot, valamint vizet, ennek következtében az állat kórosan lesoványodott.

A nyomozásban beszerzett igazságügyi szakértői vélemény megerősítette azt, hogy a Zirc-környéki lakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodást szenvedjen. A rendőrök állatkínzás vétségével gyanúsították meg az 57 éves férfit. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik