Belföld

Egy budapesti iskola igazgatója levélben kér krétát, tollat, kukazsákot a szülőktől

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A kifizetések korlátozását rendelték el a tankerületi központokban, az iskoláknak még a mindennapi működéshez szükséges dologi eszközök beszerzéséért is külön engedélyt kell kérniük, több intézmény pedig a szülőkhöz fordult segítségért –írja a Népszava.

Az egyik budapesti tankerületi központhoz tartozó középiskola igazgatója arra panaszkodott, hogy még egy gombostűt sem vehetnek önállóan, a szülőket ezért egy levélben arra kérte, ha tehetik, küldjenek be az iskolába egyebek mellett tollat, táblafilcet, krétát, fénymásolópapírt, ceruzaelemet, a kukákba műanyagzsákot. Az otthon feleslegessé vált eszközöket – például seprűt, irodai széket – is szívesen fogadják.

A kormány szeptember végén rendelt el kifizetési tilalmat az állami költségvetési intézményekben egy nem nyilvános kormányhatározatban. A határozat szerint az állami szervek október 31-éig lényegében nem fizethetnek ki semmit, ami nem bérköltség.

A Klebelsberg Központ a Népszava kérdésére elismerte, hogy csak a legszükségesebb, köznevelési alapfeladatok ellátásához kapcsolódó kifizetések történhetnek meg, az ezen felüli kiadások központilag felülvizsgáltra kerülnek október végéig. Hozzátették: a tankerületi központoknak biztosítaniuk kell az intézmények zavartalan működését, ezért „mindent, ami ehhez szükséges, be is kell szerezniük”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik