Belföld

Orbán Viktor már Joe Biden követője a Twitteren

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A magyar kormányfő hétfő dél óta már csaknem 60 ezer követőt szerzett.

Orbán Viktor Twitter-fiókján elsősorban a külföldi közönséget tájékoztatja a magyarországi fejleményekről angolul. Szerdán délelőtt (10:50-kor) már 59 700 követője volt a kormányfőnek, míg ő maga 43 másik közéleti szereplőt követett be.

Az Index szúrta ki, hogy Orbán Viktor mások mellett immár Ferenc pápa, Joe Biden amerikai elnök, Jair Bolsonaro brazil elnök, Recep Tayyip Erdoğan török elnök, Olaf Scholz német kancellár, Mark Rutte holland miniszterelnök, Boris Johnson volt brit miniszterelnök és  Emmanuel Macron francia elnök követője.

Legutolsó bejegyzésében egy mémmel jó barátját, a Twitterről kitiltott Donald Trumpot hiányolta, amire David Pressman, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete azzal reagált, hogy talán lenne egy másik barát is, akit követhetne, Joe Biden jelenlegi amerikai elnök. A jelek szerint ezt Orbán Viktor már megtette a Twitteren. A miniszterelnök kedden egy berlini fórumon Trumpot a béke reményének nevezte, miközben túlzásnak tartotta, hogy Biden elnök háborús bűnösnek vagy tömeggyilkosnak nevezte Putyint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik