Belföld

Hosszasan készülhetett tettére a budai középiskolában késelő fiú, letartóztatták

BRFK
BRFK

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt az emberölési kísérlettel gyanúsított 18 éves fiút, aki hétfőn délelőtt többször is nyaktájékon szúrta az osztálytársát Budapest I. kerületében, a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki a kényszerintézkedés helyéül. A végzés nem végleges, mert a fiatal védője fellebbezett.

Ahogy arról többször is beszámoltunk, a 18 éves fiú hétfőn délelőtt, az óraközi szünetben támadt késsel az osztálytársára. A megkéselt fiú életveszélyes sérüléseket szenvedett. A nyomozók átkutatták a támadó táskáját, amelyben kalapácsot és ollót is találtak. A bűncselekménnyel gyanúsított fiú nem tett érdemi vallomást.

Frissítünk!

A Fővárosi Törvényszék későbbi közleményében azt közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított tettét hosszas tervezés előzte meg. Azt írták, hogy a fiúnak pszichés problémái vannak, amely esetében fokozott társadalomra veszélyességet valószínűsíti.

Hozzátették, feltétlenül szükséges az elmeállapotának vizsgálata. A bíróság bűnismétlés veszélye miatt rendelte el az IMEI-ben végrehajtandó letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik