Belföld

Hadházy Ákos máris munkát adott a mentelmi bizottságnak

FARKAS NORBERT / 24.HU
FARKAS NORBERT / 24.HU
Rágalmazás miatt kérte a bíróság mentelmi joga felfüggesztését.

Benyújtotta a mentelmi bizottság határozati javaslatát Hargitai János, a testület KDNP-s elnöke. A Komlói Járásbíróság rágalmazás vétsége miatt kérte a minap esküt tett képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Hadházy Ákost Kisvaszar polgármestere jelentette fel még  május 29-én.

A település uniós pénzeivel, polgármesterével Hadházy Ákos többször is foglalkozott, akkor is éppen ott járt, amikor az Országgyűlés alakuló ülése volt.

A polgármester szerint az önkormányzat az uniós támogatásból származó pénzből elvégezte és elvégeztette a vállalt munkákat, de az egyik ingatlan miatt jogvita alakult ki a felújításnál. Az ott élők szerint az önkormányzat és a feljelentő polgármester ellopta a falu, a szegények pénzét. A felújítás után a támogatást nyújtó Emberi Erőforrások Minisztériuma hiába próbált ellenőrzést tartani az érintett ingatlanban is. Az ott lakó család tagjai nem engedték be az ellenőrzésen megjelenteket. Azt mondták, Hadházy Ákos tanácsa alapján voltak elutasítóak.

A feljelentés szerint a kisvaszari emberek többször olvasták a Facebookon a feljelentett képviselő nyilatkozatait, gondolatait, észrevételeit, amelynek

»vezértémája« röviden összefoglalva az, hogy Kisvaszaron, miután helyi romák beszélni mertek arról, hogy milyen körülmények között költött el az önkormányzat 400 milliót a romák felemelésére szánt pénzekből, nagyon rosszul alakulnak a dolgaik.

A feljelentő idézte többször Hadházy Ákos alternatív, Kisvaszaron letett képviselői esküjét és azt is előadta, hogy

sajnos hatalmas nagy gyűlölet és indulat szabadult el nemcsak az addig viszonylag békés kis településükön, hanem ismeretlen emberek sokasága szólt hozzá a »Iopáshoz«.

A polgármester sérelmezte, hogy neve

közszájon forgott, mint a roma pénzekkel történő manipulálás mesteréé, aki megfélemlíti a faluban élő romákat.

A mentelmi bizottság az ügyet szerdán tárgyalta. Hadházy Ákos az ülésen nem jelent meg.
A testület úgy döntött, követi a magánvádas bűncselekmények esetén fennálló, a mentelmi jogot fenntartó gyakorlatát, amely a mentelmi jog célját, továbbá az Országgyűlés, illetve a képviselők zavartalan munkavégzését biztosítja. A szavazásnál a mentelmi jog fenntartására vonatkozó indítvány kapott többséget, ezért a testület javaslata az, hogy az Országgyűlés Hadházy Ákos mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik