Belföld

Mételyező, ferde gondolkodású pedagógusokról írt Etyek fideszes polgármestere

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

„Dolgozni fogunk érte, hogy a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat közösségünk kivesse magából!” – szúrta ki a Telex Etyek fideszes polgármesterének Facebook-bejegyzését. Zólyomi Tamás szerint bizonyos tanárok a településen ellene dolgoznak, ezért nem vettek részt iskolai csoportjukkal a település október 6-ai megemlékezésén.

A településvezető úgy látja, hogy „sajnos iskolánkban működnek olyan tanárok, akik megegyeztek abban, hogy amíg ilyen polgármestere van Etyeknek, addig ők nem hajlandók sem felkészíteni diákjaikat, sem részt venni települési rendezvényeinken. Ennél a ténynél már csak két rosszabb paraméter van, az egyik, hogy ezek a pedagógusok szövetkeztek az igazgató úr, azaz az intézmény vezetőjének ellátandó munkájának az ellehetetlenítésére és ezt politikai, ideológiai alapon teszik, ami törvénytelen, szabályellenes! Nemzeti hőseink példái, áldozatai megtanítottak bennünket harcolni! ” – írta a polgármester, majd a monológját a már fent idézett, ferde gondolkodású pedagógusokat említő mondattal zárta.

A településvezető vádjaira és szokatlanul durva üzenetére egy helyi pedagógus is reagált. Vidra Gabriella leírta, hogy az iskola mindig részt vett a faluünnepeken – akkor is amikor már Zólyomi Tamás volt a polgármester. Itt kiemelte, hogy idén az egész tantestület döntött úgy, hogy nem vesznek részt a megemlékezésen. A pedagógus szerint nem politikai, hanem szakmai okok állnak a döntés mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik