Belföld

CÖF: Gyurcsány ebben az országban már pótvizsgát sem tehet

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Közleményt adott ki szerdán Csizmadia László, a fideszes keménymag reprezentánsának számító CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke, amelyben a DK elnöksége által létrehozott úgynevezett árnyékkormányt és a part elnökét, Gyurcsány Ferencet minősítgeti. Ebben Csizmadia az árnyékkormányt Gyurcsány „agyszüleményének” nevezi, amellyel „megajándékozta feleségét” és egyúttal „selyemzsinórt küldött” a többi ellenzéki „pártocskának”.

A CÖF vezetője gazdag képzelőerejéből is ízelítőt adott, miközben a DK elnökét minősítetette. Róla az alábbiakat állapította meg:

  • „kolomppal a nyakában ahelyett, hogy elbujdosna, továbbra is élükön csörömpöl”;
  • „A magát éceszgébernek tartó volt miniszterelnök állandóan „készül”, nem látja be, hogy ebben az országban ő már pótvizsgát nem tehet”;
  • „Felejthetetlen tettei, a Kádár-korszakhoz hasonlóan, az országrontók közé emelték”;
  • „Amihez nyúlt, ott kő kövön nem maradt”;
  • „A magyar polgárok többsége szerint szégyenpadon lenne a helye”;
  • „az elmúlt 12 évben semmit sem tanult, de felejt. Emlékezetkiesése egyedülálló”;
  • „A porcelánboltba bekerülő elefánt sem okozhat annyi kárt, mint a bukott politikus és miniszterelnök az általa bitorolt időszakban”.

A közlemény a 2019-es önkormányzati választások óta a Fidesz-kampányokból jól ismert cirkuszozással folytatódik, majd Csizmadia kijelöli, a kormány és „polgárságunk” nagy többségének feladatát, amely nem más, mint hogy

az úgynevezett árnyékkormány fondorlatos, hazug megnyilvánulásaira korrekt válaszokat adjon.

Azt írja, hogy a CÖF-CÖKA „szellemi honvédői” készülnek, vagyis „civil szakértői kabinetjük”

tükröt állít az eltorzított, hazugságokkal spékelt, általuk igazságnak tálalt, pártpolitikai érdekeket szolgáló zavaros felvetésekre.

Csizmadia végül rögzíti, hogy a CÖF-CÖKA közösségének a Gyurcsány által 16 évvel ezelőtt elmondott őszödi beszéd folytatásara nincs szüksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik