Belföld

„Felteszem, nem gondolja komolyan, amit aláírt” – nyílt levelet írt a tankerület vezetőjének a fenyegető levelet kapó madáchos tanár

Marosi Beatrixnak, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének címezve nyílt levelet tett közzé a Facebookon Juhász Erzsébet, a VII. Kerületi Madách Imre Gimnázium tanára, miután ő is kézhez kapta a tankerület munkajogi következményekkel fenyegetőző levelét – szúrta ki a 444.

A magyar-történelem szakos tanár az írás elején bemutatkozik Marosinak – lévén, hiába a munkáltatója, tankerületi vezetőként soha nem tette be a lábát a Madáchba – majd több ponton megcáfolja, helyre teszi a levél főbb állításait.

Marosi Beatrix a levelében azt vetette a pedagógus szemére, hogy “az órák elmaradása, az előre be nem jelentett munkabeszüntetés korlátozza a tanulók tankötelezettségének teljesítését”. Ezzel szemben Juhász Erzsébet állítja, kollégáival együtt időben bejeletették, hogy nem veszik fel a munkát, majd úgy folytatja,

a tankötelezettség teljesítését az korlátozza, hogy hat kollégánk hagyta el a pályát az elmúlt tanév végeztével, egyetlen órát sem tudunk szakszerűen helyettesíteni, hogy fekete penész lepi el az alagsori termeket, hogy egy fénymásoló megjavítására napokig kell várni.

Juhász azt írja, felteszi, hogy Marosi nem gondolja komolyan azokat a dolgokat, amiket az aláírásával hitelesített. Két lehetőség áll fenn a pedagógus szerint:

Ez esetben azt bizonyítja, hogy nem autonóm, szuverén értelmiségi, hanem egyszerű ítéletvégrehajtó. Ha mégis így van, tehát komolyan gondolja, nem merül-e fel Önben morális aggály munkavégzésének törvényi kötelezettségét illetően?

Juhász végül arra kérte a tankerület vezetőjét, hogy személyesen látogasson el a Madáchba, és győzze meg őt ott, személyesen, hogy a tankerület eljárása az oktatás és a diákok érdekében történik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik