Belföld

Hvg: Még mindig nem fizette ki a kormányhivatal a borsodi tanárokat a tavaszi érettségik után

A Hvg.hu-n jelent meg egy írás arról kedden, hogy több olyan iskola is van Borsodban, ahol a tanároknak még mindig nem fizették ki a tavaszi érettségi szezonban végzett munkájukat.

A lapot több különböző intézmény pedagógusai keresték meg, és mondták el a saját verziójukat. Ezek alapján körvonalazódik, hogy többféle szerződéssel foglalkoztatják erre a munkára a megfelelő végzettségű pedagógus szakembereket, azonban a fizetés elmaradása a tapasztalatok szerint csak a vállalkozó szerződéssel megbízottakat érinti. Belőlük viszont több száz van. A kormányhivatal 90 napos határidőt állapított meg a kifizetésekre, de a legtöbbeknél ez október elején letelt, az illetményük azonban továbbra sem érkezett meg.

Tovább bonyolítja az ügyet, hogy volt olyan pedagógus, aki Borsod mellett Szabolcs megyében is vizsgáztatott, utóbbi helyről rendben kifizették. Ez alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnál lehetett a probléma, így a lap fel is tette kérdéseit.

Az Alakszai Zoltán főispán által vezetett hivatal a fentieket úgy kommentálta, hogy „Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az érettségi tiszteletdíjak kifizetése folyamatos, a kormányhivatal minden fizetési kötelezettségének eleget tesz”.

A Hvg által megszólaltatott pedagógusok átlagban 150-200 ezer foritot várak továbbra is a tavaszi munkájukért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik