Belföld

Szalai Anna és a Napunk szerkesztősége kapta a Népszabadság-díjat

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Az elismeréseket a lap bezárásának hatodik évfordulóján adták át. A régi népszabis szerkesztőség őrzi immár hagyományát is: az idén is lesz népszabis Fedél Nélkül.

Szalai Anna és a Napunk szerkesztősége kapta a Népszabadság-díjakat, amelyeket a 2016. október 8-án beszüntetett lap bezárásának évfordulóján adnak át.  A hat éve beszüntetett Népszabadság szerkesztősége által alapított, Marabu rajzai alapján készült elismerést két kategóriában osztják ki.

A Napunk a szólásszabadságot elszántan védelmező, az eszmét következetesen képviselő személyiségeknek, civileknek, újságíróknak, szervezeteknek adható kitüntetést kapta meg. A Denník N pozsonyi székhelyű magyar testvérlapját Gergely Márton, a HVG felelős szerkesztője, a zsűri tagja méltatta.

Farkas Norbert / 24.hu

Szalai Anna a kiemelkedő újságírói teljesítményt nyújtó, a Népszabadság legszebb hagyományainak megfelelő, kiemelkedő íráskészséggel, szociális érzékenységgel alkotó kollégának adható díjat vehette át. A bezárt lapnál több mint két évtizedet lehúzó, jelenleg a Népszavánál dolgozó újságíró laudációját N. Kósa Judit írta.

A győztesekről döntő zsűri tagja az elnöki teendőket is ellátó, a díjakat átadó Eötvös Pál, korábbi Népszabadság-főszerkesztő mellett Gergely Márton, Inotai EditKelen Károly és N. Kósa Judit volt.

Farkas Norbert / 24.hu

A Népszabadság egykori szerkesztősége nem csupán az elismerés hagyományát őrzi, hiszen az utóbbi évekhez hasonlóan

az idén is lesz népszabis Fedél Nélkül. Ahogyan az elmúlt években, a Népszabadsághoz köthető szerzők is írnak a hajléktalanok lapjába.

A terjedelem növekedésével járó költségeket a Népszabadság Egyesület, a lap korábbi munkatársai állják, de minden bevétel az otthontalanoké lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik