Belföld

Gyurcsány Ferenc szerint a „hibbant” Orbán Viktort el kell távolítani

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A DK elnöke felhagyott a törpézéssel.

Ezúttal „Örökkévaló a Karmelitában?” címmel posztolt közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. A  Demokratikus Kolíció elnöke írásában ezúttal már nem törpézte le a miniszterelnököt, de a nevét továbbra sem írta le, „ilyen politikusként” jellemezte, illetve újra egy képpel tette egyértelművé, Orbán Viktorra gondol.

Szerinte a kormányfő nem demokrata, mert örökkévalónak hiszi önmagát, művét, eszméjét.

Amikor egy demokratának mondott hatvanéves politikus további negyven évre tervez, akkor örökkévalónak hiszi önmagát, művét, eszméjét.

Gyurcsány Ferenc szerint „az ilyen politikus” a versengő, többpárti keret fölé helyezi önmagát, így viszont már nem demokratikus politikus. A volt kormányfő szerint erre több magyarázat van: meghibbant, zsarnok lett, fogalma sincs, miről beszél.

A demokratikus közösség ha felismeri ezt a pszichológiai, politikai kórképet, akkor egyetlen dolga maradt, eltávolítani az ilyen vezetőt, mert közvetlenül veszélyezteti az államrend demokratizmusát, biztonságát.

Szerinte az, aki nem ezt teszi, miközben látja a fenti állítás súlyát, következményét, ugyanolyan  „hibbant, zsarnok, mint a fenti szerencsétlen”.

Felmentést kereső esetben gyáva, lusta, alkalmatlan, áruló.

Azok pedig, akik ilyen esetben harmadlagos, tizedleges kérdésekre fordítják a figyelmüket és ott kezdenek csatát, azok ténylegesen harcot imitáló menekülők – tette hozzá Gyurcsány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik